Μεταξύ των πιο αναγνωρισμένων οινοπαραγωγικών περιοχών της είναι η Καμπανία, η οποία φιλοξενεί ιστορικά κελάρια που περιλαμβάνονται στον κατάλογο της UNESCO, η Βουργουνδία, με περισσότερους από 1000 αμπελώνες (Climats) που διαθέτουν τη δική τους ταυτότητα και το Μπορντό, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν γευσιγνωσίες σε παγκοσμίου φήμης κάστρα.Σήμερα είναι γνωστή για την μεγάλη ποικιλία γηγενών ποικιλιών σταφυλιών, όπως το Ασύρτικο στη ΣαντορίνηΞεναγήσεις και γευσιγνωσίες προσφέρουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να απολαύσουν μοναδικά κρασιά, ανακαλύπτοντας παράλληλα πώς το τοπίο, η μυθολογία και η τέχνη του μοιράσματος διαμορφώνουν την οινοποιητική κουλτούρα της χώρας.
Το πρωτότυπο άρθρο ανήκει στο Tourism Today .
